Kontakt

Frågor angående Talbok:

Just nu bearbetas rapporten avseende nyttjande år 2017 och kommer betalas ut från december 2018 framåt. Mottagare av talboksersättningen kommer att motta en avräkning via mejl eller post där belopp anges.

Ersättning för användning av talbok utgår året efter att den producerats. Det går inte att på förhand avgöra hur stor ersättningen blir då det är beroende av i vilken omfattning boken efterfrågas. Enligt en överenskommelse med Sveriges Författarförbund betalar ALIS ut talboksersättningen.

Vi skulle bli glada om du (som vet med dig att du brukar få talboksmedel) hör av dig till oss med kontakt-/utbetalningsuppgifter om dessa har ändrats så att vi kan uppdatera vår information och ersättningen därmed kan utbetalas på det sätt som du önskar.

För det fall att du vill uppdatera dina betalningsuppgifter så fyll i vår utbetalningsblankett för talboksersättning och skicka till kansliet.

Om detta inte skulle besvara eventuella frågor så är du välkommen att mejla talbok(at)alis.org, vi besvarar mejl i den ordning dom kommer in.

E-post:
Allmän: alis(at)alis.org
Juridik/tillstånd: juridik(at)alis.org
Ekonomi/utbetalning: ekonomi(at)alis.org
Talboksmedel: talbok(at)alis.org

Telefon:
08-411 98 10

Våra telefontider är: Tisdagar kl. 13-16 samt Torsdagar kl. 9-12.

Övrig tid tar vi mer än gärna emot din fråga på mejl till adresserna ovan.

Adress:
ALIS
Drottninggatan 85
111 60 STOCKHOLM